Boter / Margarine

Plantaardige margarine om te bakken, braden én te smeren (lactosevrij)

Als je wil gaan bakken of braden moet je op zoek naar een alternatief voor boter. Naast kokosolie zijn er nog heel wat alternatieven, waarvan ik er vandaag alvast 1 uitlicht:

WEDENA, margarine met zonnebloemolie van het merk “Eden”.

Lactosevrije margarine
Lactosevrije margarine – Bakken – braden én smeren!

Wedena is een plantaardige margarine met 50% zonnebloemolie in de vetsamenstelling. Ik gebruik deze margarine al van kindsaf bij mijn ouders. Hoewel ik weinig margarine gebruik, bak ik er wel eens een eitje in. Mijn zoontje gebruikt deze margarine als hij cupcakes bakt.
Het is een ideale braadboter, bakboter én smeerboter!

De eigenschappen van deze margarine op een rijtje:
– Lactosevrij
– Strikt zoutloos
– Suikervrij
– Rijk aan onverzadigde vetzuren
– Rijk aan vitamine E
– Geen gehydrogeneerde vetten
– Geen omgeësterde vetten
– Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen
– Zonder aroma’s

Op de ingrediënten lijst vind je het volgende terug:
– Plantaardige olie (zonnebloem- en koolzaadolie, gedeeltelijk koudgeperst en niet-geraffineerd)
– Plantaardige vetten (palmolie, palmpitolie, kokosolie)
– water
– emulgator: zonnebloemlecithine
– ciroensap
– wortelextract
Totale vetgehlate: 80%

Ik koop deze margarine in onze lokale biowinkel.

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest