HoofdgerechtUncategorized

Gevulde zoete paprika met tonijn

Gevulde zoete paprika met tonijn

Ik ben helemaal gek van zoete paprika! Maar ik heb er nog niet veel recepten mee uitgeprobeerd. Vandaag heb ik geprobeerd hem op te vullen met tonijn. De combinatie met de zoete aardappel latkes was heerlijk!

Ingrediënten:
*************
– een zoete paprika
– een klein blikje tonijn
– 1 kleine ui
– 1 kleine tomaat
Spelt Cuisine (alternatief voor room)
– zwarte peper
– olijfolie

Gevulde zoete paprika


Snipper de ui fijn en hak de tomaat in kleine stukjes.
Doe olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de stukjes tomaat toe.

Wanneer de ui en de tomaat zacht en gaar zijn, voeg je de tonijn toe en een beetje Spelt Cuisine om het geheel wat romig te maken.

Roer goed door en laat mee opwarmen. Kruid met zwarte peper naar smaak.

Verwarm de oven voor op 170-180°C.

Maak een snede in de zoete paprika in de lengte zodat je hem voorzichtig wat kan opendoen. Vul hem op met het tonijnmengsel.
Leg de gevulde paprika in een ovenschotel en zet hem in de oven voor =/- 30 min. Houd goed in het oog dat het vel van de paprika niet zwart wordt. Om dit te vermijden neem je best een lage temperatuur.

Als de paprika gaar is, haal je hem uit de oven en dien je hem meteen op.

Heerlijk met zoete aardappel, rijst of quinoa.
Ik at er Latkes van Zoete aardappel bij.

Smakelijk!!

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *