Hoofdgerecht

VIS MET PESTO CHAMPIGNONS EN SNIJBONEN

scharfilets - vis met pesto champignons en snijbonen

Een eenvoudig gerecht bomvol smaak! Als je een moestuin hebt, kan je de basilicum en de snijbonen makkelijk zelf telen.

Onderaan dit recept plaatste ik een video over een eenvoudige manier om je basilicum uit de winkel te ‘recycleren’ en vermeerderen. Je hoeft hem eigenlijk maar één keer te kopen! Door stukjes af te knippen en te laten wortelen kan je zo veel basilicum bijkweken als je wil!
Dit herplanten van stekjes kan gewoon in je keuken bij een raam of op de vensterbank. Geen tuin nodig.

Ingrediënten:
*************
Deze hoeveelheden zijn voor 1 persoon
– een stuk witte vis naar keuze.
(Ik gebruikte Dubbele Scharfilets van Colruyt)
– een half bakje kastanjechampignons
– 5 à 6 grote snijbonen
– 75 à 100 gram Basmatirijst
– 1 teentje look
– een scheutje olijfolie
– een snufje (Himalaya)zout
– zwarte peper
– currypoeder
– gemalen kurkuma

Voor de pesto:
(Naar het recept van Dr. Steven Gundry MD)
– twee handvol basilicumblaadjes
– 2 à 3 eetlepels pijnboompitjes
– een scheutje olijfolie
– 2 teentjes look (in stukjes gesneden)
– 2 eetlepels geraspte kaas.
Als je een beetje lactose kan verdragen: Parmezaan (2,9 tot 3,7% lactose)
Wie totaal geen lactose mag: Dilea lactosevrije geraspte emmental
In het geval je ook geen koemelk mag: Violife Prosociano Wedge

Bereiding:
**********
Als de vis uit de vriezer komt, leg deze dan al op een bord om te laten ontdooien.

Maak eerst de pesto door alle ingrediënten in een blender te doen en deze onder mekaar te blenden naar eigen smaak.
Zet de pesto opzij.

Neem dan een pot voor de rijst.
Doe een scheutje olijfolie op de bodem en voeg een gesnipperd teentje look toe. Verwarm dit en laat de look wat glazig worden.
Voeg dan de Basmatirijst toe.
Roer goed rond in de olijolie met knoflook en voeg een snufje zout toe. Laat ook de rijst wat glazig worden op een laag vuurtje.
Eens de rijst doordrongen is van de geurige olijfolie, voeg je water toe. Neem de dubbele hoeveelheid van de rijst.
Tip: Doe de rijst in een beker en kijk hoe hoog de rijst komt in de beker. Neem dan de dubbele hoeveelheid water.
Breng op een laag vuur aan de kook.
De rijst is klaar als al het water verdampt is.

Neem een andere pan voor de snijbonen.
Doe hier water in en breng het aan de kook.
Snijd de snijbonen in de lengt in lange slierten.
Als het water kookt, doe je de snijbonen hier enkele minuten in totdat ze beetgaar zijn of naar eigen smaak.

Neem een pan en doe er een goede scheut olijfolie in. Verwarm de olie en voeg de pesto toe.
Snijd je champignons in vier delen en voeg ze toe.
Bak de champignons tot ze beetgaar zijn. Roer er dan nog even de snijbonen mee door. Draai het vuur uit, dek af met een deksel en laat nog even staan.

Bak als laatste je vis. Doe wat olijfolie in een pan. Leg de vis in de pan en kruid met kurkuma, currypoeder, zout en zwarte peper.
Bak deze gaar en dien op met de rijst, de champignons en de snijbonen.

Extra tips uit mijn keuken:
– Ik maak deze pesto in grote hoeveelheden aan en vries hem daarna in in kleine porties door middel van een ijsbloktray. Wanneer je een gerecht met pesto wil maken, neem je gewoon de hoeveelheid pestoblokjes die je nodig hebt uit de vriezer.
– Koop altijd vis die wild gevangen is. Koop geen gekweekte vis daar deze allerlei medicijnen toegediend krijgen.
– Vermeerder constant je basilicum zoals ik uitleg in de video hieronder. Als je basilicum oogst, neem dan steeds de toppen zo vermijd je dat hij gaat doorschieten en ook niet meer bruikbaar is.


Kookboek met lactosevrije, tarwevrije, glutenvrije en suikervrije recepten

Gebeten om met voeding de beste versie van jezelf te leven? Nood aan extra recepten om te koken zonder tarwe, lactose én suiker? Misschien is het 100 DAGEN STARTERSKOOKBOEK wel net wat jij zoekt…
Meer info vind je hier.

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *