HoofdgerechtLunch

Mungobonenvermicelli met gember en peulen

mungbonen noedels - pasta zonder gluten

Een leuke variant op rijstnoedels; deze mungobonenvermicelli.
Glutenvrij en van alle “snelle” koolhydratennoedels degenen met de laagste GI.


Deze transparante “glas”noodles zijn gemaakt van Mungo bonen, en niet te verwarren met rijstnoedels. Deze noodles zijn transparant als je ze gekookt hebt. vandaar ook hun naam “glasnoodles”.

Dit gerecht is snel klaar en lekker licht. Je kan er vlees bijmaken of een soep vooraf eten. Zo heb je niet al te snel terug honger.

mungo bonen Noodles met gember en peulen

Ingrediënten:
*************
– mungobonenvermicelli (supermarkt of Aziatische winkel)
– Een scheut Olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– een theelepel geraspte Gember (geraspt)
– een theelepel sojasaus
– peulen
– zoete puntparika
– lenteuitjes
– korianderzaden
– verse koriander

Bereiding:
**********
Zet een pot met water op het vuur voor de munbonennoedels en breng dit water aan de kook.

Zet ondertussen een wok op het vuur met een scheut olijfolie. Voeg 2 teentjes geperste knoflook en een theelepel geraspte gember toe.
Voeg enkele korianderzaden toe.
Roer goed onder elkaar.

Snijd de peulen in kleine stukjes en voeg toe aan de gember en de look.
Snijd een stukje zoete puntpaprika en snijd deze in kleine stukjes. De hoeveelheid is kleiner dan die van de peulen. De paprika mag niet overheersen. Het is een toevoeging.
Roer alles goed onder elkaar.

Wanneer het water voor de mungobonennoedels kookt, leg je ze vijf minuten in het kokende water (of de tijd die op de verpakking staat) en giet ze daarna af. Doe ze in een kom.

Wanneer de peulen zacht en glazig beginnen worden in de wok, voeg je een klein beetje sojasaus toe, naar eigen smaak. Roer alles goed onder elkaar.

Wanneer de groenten zacht en gaar zijn, haal je de saus van het vuur en roer je ze onder de mungobonennoedels.

Snipper nu de lenteuitjes en de verse koriander (naar eigen smaak) onder je gerecht. Nog even roeren en klaar!
Smakelijk!

Weetjes:
Korianderzaden zijn eigenlijk niet echt zaden. Het zijn de droge vruchten van koriander. Ze hebben een hele andere smaak dan verse koriander. Het heeft een pikante, nootachtige, citrus smaak.
Het korianderzaad zou de werking van de lever verbeteren.

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest