Hoofdgerecht

Amaranth met gegrilde paprika

gegrilde paprika met amaranth en lamskotelet recept

Amaranth is een zaad en bijgevolg glutenvrij. Ik maakte lamsvlees bij dit gerecht daar de smaak heerlijk blend met de kruiden van de gegrilde paprika.

Ingrediënten:
***************
– paprika (kies zelf de kleuren en de hoeveelheid)
– rode ui (pas de hoeveelheid aan aan je paprika)
– olijfolie
– zwarte peper
– oregano
– tijm
– rozemarijn
– amaranth
– bouillonpoeder

Amaranth met gegrilde paprika

Amaranth koken
De amaranth kook je in 3 keer de hoeveelheid water. Dertig minuten laten sudderen eens het water aan de kook is en daarna van het vuur nemen en nog eens 10 minuten laten wellen.

Het resultaat is een soort brei, waarin nog wel de structuur van de korrels zat. Het had wat weg van quinoa maar is zwaarder en vult sneller heb ik de indruk. Wat smaak betreft een beetje vergelijkbaar; een zeer neutrale smaak!

amaranth-uitleg

Gegrilde paprika
Snijd de paprika’s in grote delen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze met olijfolie en grill de paprika op een grillplaat of in de oven. Zorg dat er geen zwarte randjes aankomen……. Ze zijn klaar als ze zacht zijn.

Snijd de rode ui in ringen en bestrijk ook met olijfolie. Grill daarna de rode ui in de oven. De mijne was wat uitgedroogd. Misschien kan op de bakplaat bakken ook, in de heteluchtoven……

Als de paprika klaar is, snijd je deze in dunne reepjes. Schik in een bokaal. De paprika, dan een laag ui, dan de kruiden en weer een laagje paprika, weer ui, weer kruiden, tot alles op is.
Dan overgiet je het geheel met olijfolie zodat het kan marineren.
Je kan het meteen serveren maar je kan het ook laten marineren. In de koelkast kan je de pot enkele dagen bewaren.
Ik vind de paprika het lekkerst als hij warm is.

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer (recente) recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kan ten klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *