Gebak

Havermoutpannenkoeken

havermoutpannenkoeken met aardbeien recept

Snel, simpel en puur! Deze glutenvrije havermoutpannenkoeken heb je in een wip op tafel getoverd. Ik maak ze vaak als ik naar een feestje moet en ik zelf iets meeneem voor mezelf als de anderen taart of gebak krijgen. Ook als snel tussendoortje neem ik ze occasioneel mee naar het werk.


Let op, heb je bijnieruitputting dan zijn deze NIET geschikt als ontbijt. In alle eerlijkheid zou ik ze ook nooit nemen als vervanging van een maaltijd. Het is en blijft een snoeperijtje.

Ik hoorde ooit iemand zeggen dat “bakken” een gevaarlijke hobby is als je gezond wil eten. Dat blijft me bij!

Niettegenstaand geniet ik er enorm van als ik ze klaarmaak!!
Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn suikervrij, vrij van suikervervangers, glutenvrij en lactosevrij! Smakelijk!

Ingrediënten:
*************
– 3 eetlepels glutenvrije havermout (bv. van BAUCKHOF te koop bij Bioplanet of van Terrasana)
– 3 eetlepels glutenvrij havermeel (bv. BauckHOF of Terrasana)
– 50 ml rijstmelk
– 1 ei
– eventueel een snufje vanillepoeder

Bereiding:
**********
Meng alle ingrediënten in een kom.
Zet een pan op het vuur. Doe er een beetje olijfolie of kokosolie in.
Voeg vervolgens één of twee eetlepels van het deeg toe.
Bak de eerste kant tot je de pannenkoek kan omdraaien.
Draai om en bak de andere kant.
Herhaal tot je deeg op is.
Deze gezonder pannenkoekjes zijn zowel warm als koud heel lekker.

Je kan ze serveren met bessen, rood fuit en chiazaad* indien gewenst. Op de foto heb ik een ook nog een toefje kokosyoghurt Cocostart van Abbot Kinney’s toegevoegd. Als de pannenkoeken nog warm zijn , smelt dit wel meteen en is het niet zo smakelijk. Heerlijk bij de koude versie!

*Let op: Eet niet meer dan 2 theelepels chiazaad per dag!
Chiazaden zijn niet voor iedereen geschikt! Mensen die bloedrukverlagers, bloedverdunners of vochtafrdijvende medicijnen nemen mogen geen chiazaad consumeren. Ook zwangere vrouwen wordt voorzichtigheid aangeraden en overleg met de arts. In zeldzame gevallen waren er mensen met allergische reacties op chiazaden.
Drink ook genoeg water als je chiazaad eet!


kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest