Lunch

Salade met gedroogde ham

salade met gedroogde ham -suikervrij

Een frisse zomerse salade met afsmakende ham! En dat zonder suiker! Laat het feest beginnen!

Onlangs kwam ik in Biolanet gedroogde ham tegen met als enige ingrediënten: de gedroogde ham en zout. Er bestaan dus toch fijne vleeswaren zonder suiker!! En andere giftige toevoegingen. Zie meer hieronder. Lees zeker onderaan het recept waarom je best voor de gedroogde variant kiest en zeker NIET voor de gerookte variant.

Frisse salade met gedroogde ham - suikervrij!


Ingrediënten:
*************
– ijsbergsla
– rode paprika
– rode ui
– lenteuitjes
– preikiemen
– hard gekookt ei
– gedroogde ham (GANDA)

Bereiding:
**********
Snijd de ijsbergsla in kleine stukken en schik in een kom.
Snijd de paprika en de rode ui in halve ringen en snipper over de sla. Snipper de lenteuitjes fijn en voeg toe.
Snijd het hardgekookte ei in partjes en voeg toe.
Rol enkele sneetjes gedroogde ham op en voeg toe.
Voeg op het einde nog een handjevol preikiemen toe voor een frisse smaak en extra voedingsstoffen!

De gedroogde ham geeft met zijn licht zoute smaak extra smaak aan je salade zodat een dressing met kruiden of saus niet echt nodig is.
Maar smaak blijft persoonlijk natuurlijk…..

Gedroogde ham zonder suiker of andere toevoegingen


De gedroogde ham van GANDA bevat naast het gedroogde varkenvlees alleen maar zout als toevoeging. Dus geen suiker!

Je vindt deze smaakvolle ham o.a. in Bioplanet en Colruyt.

Let op: er bestaat ook een GEROOKTE variant maar deze is niet aan te raden. Lees hieronder waarom. Op de verpakking van de GEROOKTE ham kleeft vooraan een duidelijke zwarte sticker met GEROOKT op.

“Bewerkte vleessoorten die natriumnitriet bevatten zijn te vermijden. 
Bij het koken of bakken reageert natriumnitriet op de aminozuren in vlees, waardoor er nitrosaminen ontstaan die in verband gebracht worden met maagdarmkanker.

Nitriet in gerookte vleessoorten reageert met het vlees zelf! Vooral als de nitrieten worden verhit, waardoor er hoge spiegels nitrosaminen ontstaan. Nitrosaminen bleken bij dierproeven steevast voor maagdarmkanker te zorgen en zijn in verschillende epidemiologische onderzoeken in verband gebracht met het vaker voorkomen van kanker bij de mens.”
uit: Broodbuik – Totaal Gezond (David Williams)

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest