Hoofdgerecht

Rode biet met appel en rode ui

rode-biet-appel

Genieten van een zoete schotel vol groenten en fruit! Kan het nog zomerser?

Dit gerecht vraagt weinig tijd en blendt alle smaken mooi samen! Puur natuur zonder extra toevoegingen.
Het komt helemaal tot zijn recht met een stukje lamsvlees erbij.

Ingrediënten (voor 1 pers.):
*************
– 1 zoete appel
– 1 grote rode ui
– 1 middelgrote rode biet

Rode biet met appel en rode ui in de oven
Rode biet met appel en rode ui

Bereiding:
**********
Snijd de rode biet in schijven en doe ze in een ovenschaal. Overgiet of strijk in met olijfolie en zet vijf minuten in de oven op 200-220°.

Snijd ondertussen de rode ui in schijven.
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snijd de appel ook in schijven.

Haal de ovenschotel uit de oven. Schik de appels en de ui mee in de schaal zodat alles wat door elkaar ligt en overgiet opnieuw met olijfolie.

Zet alles in een oven van 220°C en schep regelmatig eens om. Laat ongeveer een kwartier à twintig minuten in de oven.

Serveer met een stukje lamsvlees!

Smakelijk!

LET OP: Als je geen fructose of fruitsuiker mag, is dit recept een no-go. Ook geen aanrader voor candida.

TIP: Schijfjes zoete aardappel passen hier ook goed bij als je eens wil variëren. Snijd ze gewoon mee in schijven en doe ze goed inge-olied mee in de ovenschotel.

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *