TussendoortjesUncategorized

Zelfgemaakte popcorn

popcornZelfgemaakte popcorn is een lekker en eenvoudig tussendoortje! Je kan het ook gemakkelijk meenemen naar je werk bijvoorbeeld.
Of ‘s avonds nog iets snacken voor de televisie? Popcorn is op één twee drie klaar en je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen!

WAT HEB JE NODIG?
Om popcorn te maken heb je pofmaïs nodig. Dit is speciale maïs om popcorn te maken. Je koopt best biologische pofmaïs daar je dan minder kans hebt op genetisch gemanipuleerde maïs die tot allerlei gezondheidskwalen kan leiden, zoals testen met proefdieren uitwijzen.pofmais

Verder heb je een diepe pot of pan nodig en olie. Ik gebruik biologische olijfolie.

HOE MAAK JE POPCORN?
Eerst doe je een dun laagje olie in een pot of pan. Net de bodem bedekt. Dan verhit je de olie. Om te testen of de olie al warm genoeg is, probeer je af en toe met één maïskorrel. Als de maïskorrel hard ronddraait in de pan of meteen poft, is de temperatuur uitstekend.

Doe de maïskorrels in de pan zodra deze heet genoeg is en doe er direct een deksel op. Sluit de pan nooit helemaal af, zodat de stoom kan ontsnappen. Pof nooit meer maïs dan er op de bodem van de pan past. Popcorn neemt na het poffen namelijk acht keer zoveel ruimte in als de gebruikte pofmaïs.

Zet de warmtebron uit zodra het rustig wordt en je niet veel maïs meer hoort poffen. Als het ploffen trager en minder vaak wordt, zet je de pan van het vuur. Wacht niet totdat je helemaal niets meer hoort, want dan verbrandt de popcorn die het eerst klaar was.

Voor extra smaak kan je de maïs bestrooien met zout. Neem geen gewoon keukenzout! Geraffineerd zeezout e.d. zijn ontdaan van alle voedingsstoffen en vaak chemisch behandeld. Kies voor een gezonder zout zoals Himalayazout. Dit zout wordt niet geraffineerd en bezit nog alle mineralen en sporenelementen die van nature aanwezig zijn. Bovendien wordt het met de hand gewassen en bevat het geen gifstoffen.

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *