LunchOntbijt

Omelet met Zoete Aardappel en Gedroogde Ham

omelet met gedroogde ham en tuinkers

Eindelijk een volwaardige vervanger gevonden voor spek met eieren! Daar spek bijna altijd SUIKER bevat (!) behoorde spek met eieren al meer dan een jaar tot het verleden.

Maar deze combinatie met gedroogde ham (zonder suiker!) is even lekker. Ik zou zelfs durven zeggen: nog lekkerder. De gedroogde ham bevat veel minder vet en voelt gewoon ‘lichter’ aan in je lichaam.


De zoete aardappel zorgt voor extra (graanvrije) koolhydraten en de vezels zorgen ervoor dat deze koolhydraten niet zo snel opgenomen worden in je bloed waardoor je langer een verzadigd gevoel zal hebben.
Een win-win omelet deze omelet met zoete aardappel!

omelet met zoete aardappel en gedroogde ham

Ingrediënten:
*************
– 2 eieren
– een kleine zoete aardappel
– 2 tot 3 plakjes GEDROOGDE ham, zonder toevoegingen
– Herbamare kruidenzout
– olijfolie

Bereiding:
**********
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Snijd de zoete aardappel in smalle reepjes en bak deze gaar in de olijfolie. Roer regelmatig. Wanneer de zoete aardappel glazig en zacht begint te worden, is hij gaar.

Klop ondertussen twee eieren tot een homogeen mengsel.
Giet dit eiermengsel bij de zoete aardappel.

Wanneer de omelet klaar is, voeg je kruidenzout naar smaak toe.
Snijd de gedroogde ham in kleine stukjes en verspreid deze over de omelet.

Eventueel kan je tuinkers of kiemen toevoegen.

Smakelijk!

Lees onderaan waarom het belangrijk is GEDROOGDE ham te nemen en geen gerookte ham!!!

Omelet met zoete aardappel en gedroogde ham - suikervrij

GEROOKTE VOEDING!! :
Bij het roken van voedsel brengt men rook in het vlees (of de vis). De rook bevat een hoge concentratie gifstoffen (toxines) zodat micro-organismen (bacteriën en virussen bijvoorbeeld) niet kunnen overleven in het vlees. Deze stoffen zijn echter kankerverwekkend en worden samen met het vlees mee opgegeten.
Onderzoek heeft aangetoond dat kanker (vooral maagkanker) meer voorkomt in streken waar men veel gerookte voeding eet.
Bron: Homo Energeticus (Dr. Peter Aelbrecht)

Zie ook de opmerking over gerookt vlees onderaan dit recept:
https://www.100-dagen-suiker-tarwe-en-lactose-vrij.be/salade-met-gedroogde-ham/

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 47 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest