LunchSalade

Courgette Scampi slaatje

Een spontaan ontstaan slaatje. Ik wilde eigenlijk courgettespaghetti koken maar ontdekte dat de courgetteslierten rauw ook heel lekker zijn!
Op de foto onderaan het recept staat er ook halloumi (geitenkaas om te grillen – bevat lactose) op maar deze kan je gemakkelijk weglaten, zoals de foto hieronder laat zien.
Daar ik een intolerantie voor koemelk heb, mag ik zelf wel geitenkaas eten.

Mensen met lactoseintolerantie kunnen de halloumi weglaten of vervangen door lactosevrije kaas als ze willen (die meestal wel op basis van koemelk is).

Courgette slaatje met Scampi
Courgette Scampi slaatje

Ingrediënten
************
– courgette
– bieslook
– 6-8 scampi’s
– Violife Mediterranean Style Block grillkaas
( Variant: halloumi*, enkel indien je geitenkaas mag)

Bereiding:
**********
Kruid de scampi’s met cayennepeper en bak ze in olijfolie. Vooral de scampi’s geven de smaak aan dit gerecht.
Bak de grillkaas in een een beetje olijfolie.
Snijd spaghettislierten van de rauwe courgette met een juliennesnijder. Doe de slierten in een kom.
Voeg de scampi’s en de grillkaas toe.
Snipper de bieslook in stukjes en strooi deze over het gerecht.

Klaar is kees! Eet smakelijk!

Dit slaatje is lekker fris en licht. Lekker zomers. Ook makkelijk op voorhand klaar te maken om de volgende dag als lunch mee naar het werk te nemen. In een glazen bokaal bijvoorbeeld.

Slaatje met courgette en scampi
Courgette Scampi slaatje

*Let op: Niet alle Halloumi in de supermarkt is enkel op basis van geitenmelk! Veel soorten halloumi zijn een mengeling van koemelk en geitenmelk.
Lees goed de ingrediënten. De grillkaas van Salakis is enkel op basis van schapenmelk. Ik kocht hem in Delhaize.

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest