Hoofdgerecht

Zoete aardappel rösti met appel en lamsvlees

Herfstsmaken op je bord! Alweer een gerecht dat ontstond uit een sprokkeltocht door de tuin en de koelkast….. De gevonden ingrediënten bleken hemels lekker bij elkaar te passen! En hoewel smaken verschillen, was ik niet de enige die het lekker vond….

Ingrediënten:  (voor 2 pers.)
*************
– 2 zoete aardappelen
– 2 eieren
– 4 zoete appels
– 4 tot 6 lamskoteletjes
– kaneel
– olijfolie

Zoete aardappel rösti met gebakken appels




Bereiding:
**********
Rasp de zoete aardappelen en meng er twee eieren onder.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes.

Doe olie in een pan en bak de appels zacht op een klein vuurtje. Bestrooi ze met kaneel tijdens het bakken. Roer regelmatig om.

Doe olie in een tweede pan en laat deze olie goed warm worden. Ze mag echter niet gaan roken! Neem met een vork of lepel een beetje van de geraspte zoete aardappel en prak dit tot een plat koekje in de pan. Laat goed doorbakken. Als je het geheel kan omdraaien zonder dat het uit elkaar valt, draai je de rösti om. Hij mag wat bruinig worden maar zeker niet zwart. Laat de andere kant ook bakken. Je kan er meerdere tegelijk bakken.

Bak ondertussen de lamskoteletten naar eigen smaak.

Leg de rösti op een bord en schep de gebakken appeltjes er bovenop. Serveer met de lamskoteletten. Zorg dat je alles meteen serveert daar het warm het lekkerst is en de rösti snel afkoelt.

Smakelijk!

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *