Hoofdgerecht

Kippenballetjes met Marokkaanse touch

Dit heerlijke verwarmende recept is een variant op een traditioneler Marokkaans gerecht.

kippenballetjes met Marokkaanse touch

Ingrediënten:
*************
(voor 2 personen)
Voor de gehaktballetjes:
– 300 gram biologisch kippengehakt
– 1 ui
– 1 eierdooier
– 1 el kikkererwtenmeel
– 1 tl komijn
– 1 tl kaneel
– 1/4 tl zwarte peper
– een snuf zout
– olijfolie of kokosolie

Voor de saus:
– 2 teentjes look
– 1 ui
– 1 eetlepel ras el hanout
– 1 blik gepelde tomaten (bio) – zonder suiker!!
– 1 el paprikapoeder
– bladspinazie naar smaak

Bereiding:
**********
– Doe het gehakt in een kom en meng met de gesnipperde ui, de eierdooier, het kikkererwtenmeel, de komijn, kaneel, peper en zout.
Meng alles goed onder elkaar.

– Doe olie in de pan, rol bolletjes van het gehaktmengsel en bak ze gaar op een zacht vuurtje.
Zet ze daarna even opzij.

– Neem een andere pan om de saus in te bereiden en fruit de ui met de look in de olie. Voeg de ras el hanout toe en roer goed om. Voeg daarna de gepelde tomaten en het paprikapoeder toe. Voeg nog wat extra water toe en kruid af naar smaak met peper en zout.

– Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en en laat een twintigtal minuten sudderen. Spoel ondertussen de spinazie en snijd hem in reepjes. Voeg de spinazie twee minuten voor het einde toe en laat hem nog even mee sudderen.

Heerlijk lekker met bruine rijst of quinoa.

Kippengehaktballetjes met Marokkaanse touch

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer (recente) recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest