Hoofdgerecht

Courgette-pizza met kruidige tomatensaus

Courgette pizza

Nu het volop zomert en de tuin vol hangt met rijpe tomaten en courgetten, is koken eens zo leuk!
Een zomers recept met een kruidige twist.

Ingrediënten:
*************
Voor vier personen
– 1 courgette
– 4 à 5 rijpe tomaten
– 1 kleine rode ui
– 4 stengels (het witte stuk) van lenteuitjes
– 1 groene stengel van lenteuitjes
– 200 à 250 gram gehakt
– 1/4 thl zwarte peper
– 1/2 thl gedroogde salie
– 1 thl gedroogde tijm
– Himalayazout naar eigen smaak
– optioneel: geraspte lactosevrije kaas. Wie geen koemelk mag maar wel lactose, kan je dit vervangen door geraspte geitenkaas.
– olijfolie

courgette pizza met kruidige tomatensaus

Bereiding:
**********
Doe olijfolie in de pan en verwarm.
Doe ondertussen de rode ui en de lenteuitjes in een hakmolentje en hak fijn. Voeg bij de olijfolie en roer regelmatig om.

Zet een pot met water op het vuur en breng het water aan de kook.
Snijd per persoon 4 schijven courgette van max. een halve cm.
Dompel de schijven enkele minuten in het kokende water tot ze glazig zijn. Haal ze dan uit de pot en leg ze in een ovenschaal met een laagje olijfolie.

Voeg ondertussen het gehakt bij de uitjes en roer fijn.
Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de tomaten toe, in heel kleine stukjes. Ze kunnen eventueel ook met de hakmolen fijngehakt worden.

Roer alles goed onder elkaar. Laat garen tot de tomaten moes zijn.
Werk af met de zwarte peper, zout, tijm en salie.
Roer alles goed onder elkaar en laat nog even doorstoven.

Verwarm ondertussen de oven op 150°
Verdeel vervolgens de tomatensaus over de courgetteschijven, bestrooi met wat gemalen kaas en zet het geheel 15 à 20 min in de oven.

Serveer warm.

Je kan het gerecht zo eten maar het is ook heerlijk met gekleurde quinoa.

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer (recente) recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *