HoofdgerechtUncategorized

Aubergine lasagna met feta

Alweer een recept dat spontaan ontstond met wat er nog in huis was. Ik wou iets maken uit een kookboek van Pascale Naessens maar toen bleek ik niet alles in huis te hebben. Dan maar aan het improviseren. Maar zo lekker!!! Ik wilde het jullie niet onthouden.
De foto’s zijn wat donker omdat het al avond was en de foto’s niet goed lukken met kunstlicht. Ik zal het in de zomer nog wel eens opnieuw maken en beter fotograferen.

auberginelasagna met feta

Ingrediënten:
*************
(voor 1 persoon)
– 1 bio aubergine
– een half pakje feta kaas (Lactosevrije feta van Dilea) (Gewone feta in geval van koemelkintolerantie)
– 150 gram bio kippengehakt
– bio trostomaatjes
– 1 grote bio puntpaprika
– 1/4 brik tomatenstukjes (bio)
– zwarte peper
– Himalayazout
– gedroogde tijm (bio)
– olijfolie

Bereiding:
**********
– Verwarm de oven voor op 180°.

– Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Bak ze in olijfolie tot ze glazig zijn. Leg ze daarna in een ovenschaal om verder te garen.

– Doe de trostomaatjes in dezelfde ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie, kruid met peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal 20 min. in de oven. Zet de timer op 15 min. En voeg de laatste 5 min. reepjes feta toe om te laten smelten. Dit kan in een apart ovenschaaltje.

– Neem een pan en doe er een scheut olijfolie in. Snijd de puntpaprika in stukken en doe deze in de olijolie. Laat even bakken. Roer regelmatig om.

– Voeg vervolgens het kippengehakt toe en blijf goed omroeren.

– Als het kippengehkt gaar is, voeg je het tomatensap of gehakte tomaten toe. Het mag geen saus worden. Je maakt alles een beetje ‘glibberig’ met de tomatensaus. Roer regelmatig om.

– Haal de ovenschotel uit de oven. Leg nu op je bord een plakje aubergine. Beleg het met het paprika-kippengehakt mengsel en leg een reepje gesmolten feta kaas over. Dan leg je weer een plakje aubergine en herhaal. Je kan zo hoog bouwen als je zelf zin hebt 🙂 Of meerder torentjes maken.

– Serveer met de warme trostomaatjes. Eet smakelijk!

auberginelasagna met feta


Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest